Alert zijn op huiselijk geweld nu gezinnen langdurig thuiszitten

NOORDOOSTPOLDER • Wo 25 maart 2020 | 7:39 • Woensdag 25 maart 2020 | 7:39

Nu veel ouders en kinderen vanwege de coronamaatregelen thuis zitten, moet er extra aandacht komen voor gezinnen waar huiselijk geweld speelt of dreigt. Dat vindt de PvdA in Noordoostpolder, die schriftelijke vragen heeft gesteld.

De partij wil weten of het sociaal team wel toegerust is om onder de huidige omstandigheden iets te doen tegen geweld binnen huishoudens. Of er nu sprake is van psychisch, seksueel of fysiek geweld.

De PvdA denkt dat slachtoffers hiervan onder de huidige maatregelen een continue druk zullen voelen, omdat er geen uitvlucht of uitzicht op verandering is.

Een externe plek creëren
De partij wil daarom weten of er binnen de gemeente of met Veilig Thuis een plek kan worden gevonden waar mensen naar toe kunnen, al is het maar om de situatie te ontvluchten. Of om ongehinderd de schooltaken te kunnen uitvoeren.

Volgens de PvdA is het erg belangrijk om aandacht voor slachtoffers te hebben en hen een plek te bieden. Zo kan volgens de partij worden voorkomen dat slachtoffers trauma's oplopen en daardoor is er in de toekomst ook minder zorg nodig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel