Zeer grote brand verwoest basisschool De Triangel

LELYSTAD • Do 26 maart 2020 | 1:34 • Donderdag 26 maart 2020 | 1:34

Basisschool De Triangel in Lelystad is door een zeer grote brand volledig verwoest. Ook de aangrenzende gymzaal in de wijk Botter kon door de brandweer niet worden gered.

Korpsen uit Almere en Swifterbant werd gevraagd te helpen met de bluswerkzaamheden. De politie deed om 01:50 uur 's nachts een Burgernetmelding uit waarin omwonenden is geadviseerd ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Buurtbewoners laten weten misselijk te zijn van de brandlucht en pijn te hebben aan keel en ogen.

Niet geblust
De eerste melding van het vuur kwam om 0:45 uur bij de brandweer binnen. Al snel was duidelijk dat het gebouw niet meer te redden was. Vervolgens is besloten het vuur z'n gang te laten gaan zodat de rook recht omhoog ging. Als er was geblust, dan zou de rook laag blijven hangen en moesten mogelijk verschillende woningen worden ontruimd.

Op grote schaal hoefde dat uiteindelijk niet te gebeuren, maar toch zijn de bewoners van zes huizen door de politie wakker gemaakt en uit hun huis gehaald. Zij zijn opgevangen bij Scholengemeenschap De Rietlanden.

De oorzaak van de brand is niet bekend en volgens een woordvoerder van de brandweer is het ook vrijwel onmogelijk om daar ooit nog achter te komen. Dit aangezien het vuur zo fel was dat het schoolgebouw compleet is verwoest.

In de omgeving zijn veel asdeeltjes neergekomen op onder meer auto's en tuinmeubilair. Die kunnen er volgens de brandweer gewoon worden afgespoeld met water.

Tekst gaat verder na de tweet

Sloop
Het schoolgebouw van De Triangel stond op de nominatie om gesloopt te worden. Het was oud en zou teveel kosten om op te knappen. Op dit moment telt de school ruim 147 leerlingen. De directeur laat weten dat al was besloten dat de school in een nieuw gebouw aan de Kennemerland zou trekken.

Foto die rondgaat op WhatsApp, maker onbekend

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel