Drie jaar na brand heeft basisschool De Triangel een nieuw gebouw

LELYSTAD • Vr 3 november 2023 | 6:43 • Vrijdag 3 november 2023 | 6:43

Meer dan drie jaar geleden brandde hun schoolgebouw volledig af, maar vanaf maandag kunnen de leerlingen van basisschool De Triangel eindelijk terecht in een nieuw gebouw. Deze week zijn de medewerkers druk met de verhuizing.

"De lokalen zijn al aardig klaar", laat directeur Joop Aalbers zien. Sinds gisteren heeft het gebouw elektriciteit en vandaag wordt het water aangesloten. Er zit een beetje haast achter, want maandagochtend om kwart over acht staan de leerlingen voor de deur. "Dat is niet spannend, dat gaan we halen", verzekert de directeur.

De directeur (rechts) in zijn nieuwe lerarenkamer

Toch zal rond die tijd nog niet alles af zijn. Het schoolplein is op dit moment nog een groot modderbad. De verwachting is dat die over vier weken bestraat zal zijn, daarna pas komen de speeltoestellen. "Tot die tijd maken we gebruik van het speelplein van De Warande", zegt Aalbers. "En de leerlingen moeten hun schoenen uit doen, maar dat deden ze in het oude gebouw ook al."

Het gebouw voor zichzelf
In maart 2020 brandde het toenmalige schoolgebouw van De Triangel volledig af. Sindsdien delen ze een gebouw met De Tjotter, maar beide scholen zijn aan het groeien en er is weinig ruimte. Op de nieuwe locatie heeft De Triangel het gebouw voor zichzelf, en ruimte om uit te breiden.

Kleuterjuf Kris van der Valk is ondertussen bezig met het klaarmaken van haar klaslokaal. "Het is licht, ruim, open. Schoon is het nog niet, maar alles heeft een nieuw plekje en dat is heerlijk." Zij ziet het als een nieuw begin. "We hebben bij De Tjotter ook wel ons eigen plekje ervan gemaakt, maar dit voelt wel echt als een nieuw begin."

Juf Kris maakt haar lokaal gereed

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel