Basisschool Triangel krabbelt op na verwoestende brand

LELYSTAD • Do 7 mei 2020 | 15:13 • Donderdag 7 mei 2020 | 15:13

Basisschool De Triangel in Lelystad krabbelt weer op na een moeilijke periode; de school gaat maandag weer open. In maart ging de school in de wijk Botter dicht vanwege de coronacrisis en brandde tijdens de sluiting tot de grond toe af.

De school zou al verhuizen naar het nieuwe pand aan de Kennemerland, omdat de oude locatie gesloopt moest worden. Maar noodgedwongen volgde al eerder een complexe verhuizing.

'Niet de manier'
Leerkrachten hebben er dubbele gevoelens bij. "Dit was niet de manier", zegt juf Loes Rimini. Het zou volgens haar een vrolijk afscheid van de oude locatie moeten worden.

Rimini is druk bezig met het soppen en boenen van alle tafels en stoelen: "Het is nu fris en vrolijk met leenmeubilair en we gaan er weer tegenaan." Ze voelt elke werkdag nog de gevolgen van de brand. "Elke dag merken we wel dat er iets weg is." Dat gaat dan bijvoorbeeld om schoolspullen, maar ook persoonlijke dingen, die in de vorige locatie van de school lagen.

Tijd dat de rust weer terugkeert
Zowel Rimini als directeur Joop Aalbers kunnen niet wachten tot de school weer opengaat, ondanks dat het dubbel voelt. "Het is heel fijn om leerlingen weer te zien en rond te lopen. Op afstand met elkaar spreken is toch anders", aldus Rimini. Aalbers hoopt daarbij dat de rust bij iedereen ook weer terugkeert nu de docenten weer voor de klas kunnen staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel