Rijschoolhouder waarschuwt voor goed nagemaakte bankbiljetten

LELYSTAD • Do 26 maart 2020 | 12:31 • Donderdag 26 maart 2020 | 12:31

De Almeerse rijschoolhouder Abbas Rachid waarschuwt Flevolanders om extra op hun hoede te zijn als ze iets aan onbekenden verkopen. Hij werd woensdag bij de verkoop van een auto bijna opgelicht door mannen die met vals geld wilden betalen.

Omdat de rijschool van Abbas momenteel noodgedwongen stil staat door de coronamaatregelen, besloot hij een oudere lesauto te verkopen. Twee Poolse mannen toonden veel interesse. Maar toen ze in Lelystad waren om bij een garagebedrijf exportdocumenten voor de auto op te stellen, bleek dat de mannen vals geld bij zich hadden. Volgens Abbas waren de valse 50 euro-biljetten tussen een aantal echte gestopt en waren ze nauwelijks te onderscheiden. De inkt en opdruk voelden echt aan. Alleen het metalen stripje dat in biljetten geweven zit ontbrak.

Na de ontdekking van het valse geld, blies de rijschoolhouder de verkoop af. Hij besloot de mannen terug naar hun auto in Almere te brengen. De vriendin van Abbas belde intussen vanuit een andere auto de politie. Die heeft de mannen op bedrijventerrein Markerkant opgepakt. Volgens een politiewoordvoerder zijn de verdachten 23 en 32 jaar oud en zitten zijn nog vast. Het valse geld is door de politie in beslag genomen.

Rijschoolhouder Abbas noemt het ontzettend triest hoe gewetenloze mensen in deze crisistijden anderen proberen op te lichten. Hij adviseert iedereen om extra op te letten en bankbiljetten die je van onbekenden krijgt goed te controleren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel