Aantal Flevolanders dat positief getest is op corona stijgt naar 92

FLEVOLAND • Do 26 maart 2020 | 14:34 • Donderdag 26 maart 2020 | 14:34

Flevoland telt inmiddels 92 inwoners waarbij het coronavirus met een test is vastgesteld. Dat zijn er 10 meer dan de 82 van woensdag. De meeste besmette mensen komen uit Almere (32), gevolgd door Lelystad (27), Dronten (11), Urk en Noordoostpolder (8) en Zeewolde (6). In Noordoostpolder kwamen er relatief gezien de meeste patiënten bij in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Het RIVM blijft erop wijzen dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het gaat alleen nog om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Volgens de GGD is er in alle gevallen sprake van informatie over het topje van de ijsberg, omdat de GGD ervan uitgaat dat lang niet alle mensen met corona-achtige klachten in beeld zijn bij de gezondheidsorganisatie.

Hieronder het verloop van het aantal geregistreerde besmettingen per gemeente.

Voor zover bekend zijn drie patiënten uit Flevoland omgekomen als gevolg van het coronavirus; een 79-jarige man uit Creil overleed dinsdag, een man van 76 uit Dronten en 57-jarige vrouw uit Lelystad afgelopen weekend. Het aantal mensen dat landelijk is overleden aan de ziekte, is met 78 opgelopen tot 434.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel