Vuurwerkbranche geeft complete voorraad veiligheidsbrillen weg

DRONTEN • Do 26 maart 2020 | 20:28 • Donderdag 26 maart 2020 | 20:28

“Enkele weken geleden zijn wij benaderd door de overheid met de vraag of wij nog vuurwerkbrillen hadden liggen. We hebben een inventarisatie gemaakt bij onze leden en hebben op deze manier zo’n 200.000 brillen vrijwel direct kunnen verspreiden. Bij individuele winkeliers zijn nog zo’n 35.000 brillen verzameld”, vertelt Marcel Schuiteman van Broekhoff Vuurwerk aan Omroep Flevoland in verband met de coronacrisis.

Broekhoff Vuurwerk uit Dronten is één van de grootste vuurwerkbedrijven van het land en zit in het bestuur van De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland.

De brillen zijn over het hele land verspreid. Het bestellen van nieuwe brillen heeft volgens Schuiteman op korte termijn geen zin, de levertijd is maanden. "Wij zijn dankbaar als branche dat we op deze manier ons steentje hebben kunnen bijdragen in het bestrijden van de huidige crisissituatie."

De coronacrisis zorgt voor een tekort aan beschermingsmiddelen bij bijvoorbeeld huisartsen en artsen in het ziekenhuis. Ook beschermende brillen zijn schaars. Daarom zijn er verschillende oproepen gedaan om beschermingsmaterialen te doneren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel