Wethouder: Laten we de stad in vredesnaam schoonhouden

ALMERE • Do 26 maart 2020 | 23:57 • Donderdag 26 maart 2020 | 23:57

Wethouder Jan Hoek doet een dringende oproep aan de inwoners van Almere om de stad schoon te houden. In verschillende wijken en buurten wordt de laatste dagen aanzienlijk veel troep op straat gegooid. Dat komt omdat veel mensen momenteel thuis zitten wegens coronamaatregelen. Jan Hoek: “Ik snap heel goed dat mensen nu alle tijd hebben de zolder of de berging op te ruimen, maar dat er nu overal gedumpt wordt, dat is echt vreselijk.”

Veel inwoners van Almere ergeren zich aan de afvaldumpingen bij hen in de buurt. Op sociale media zijn foto's te zien van grofvuil dat op straat ligt. De wethouder vindt het onbegrijpelijk dat mensen zoiets doen. “Veel mensen houden zich keurig aan de regels. Die bellen met stadsreiniging om een afspraak te maken om het op te laten halen of die rijden zelf naar het milieuperron. En er zijn mensen die denken dat de regels niet voor hen gelden." Volgens Hoek hebben de mensen nu best wel tijd om het weg te brengen. Hij vindt het dan ook extra jammer dat het afval gedumpt wordt.

Volgens Hoek heeft de gemeente wel last van uitval door ziekte “maar daar gaat het eigenlijk niet helemaal om. Wij zouden dit op dit moment ook prima aankunnen met de capaciteit die wij hebben.”

Volgens de wethouder is het erg gemakkelijk in Almere. "Je kunt een afspraak maken met stadsreiniging en dan komen we het ophalen of je kunt het zelf wegbrengen naar een van de drie milieuperrons in de stad. Laten we de stad in vredesnaam schoonhouden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel