Zorgen over arbeidsmigranten besproken met Veiligheidsregio

NOORDOOSTPOLDER • Vr 27 maart 2020 | 10:49 • Vrijdag 27 maart 2020 | 10:49

Burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder gaat de zorgen van de plaatselijke PvdA over arbeidsmigranten en corona meenemen in een overleg met de Veiligheidsregio. Dat blijkt uit antwoorden op de schriftelijke vragen die de partij deze week stelde. Volgens de burgemeester wordt het afgegeven signaal ook betrokken bij het aangescherpte plan voor handhaving door de gemeente.

De PvdA wilde van het gemeentebestuur weten of arbeidsmigranten wel voldoende meekrijgen van de maatregelen die momenteel in Nederland worden genomen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Ook wil de partij weten wat uitzendbureau's doen om ervoor te zorgen dat dit soort werknemers in hun huisvesting voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. Volgens de burgemeester onderhoudt de gemeente contacten met onder andere ondernemers en organisaties over maatregelen die lokaal belegd zijn.

De vragen werden gesteld door burgerraadslid Lianne Mulder. Zij is ook huisarts in Marknesse. De burgemeester noemt het belangrijk dat zij haar bevindingen ook blijvend deelt met de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR). Op die manier kan volgens hem een juist, integraal en regionaal, plan van aanpak inclusief eventuele maatregelen opgesteld worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel