Burgemeester Bakker: "Het komt er nu op aan"

URK • Vr 27 maart 2020 | 12:53 • Vrijdag 27 maart 2020 | 12:53

Burgemeester Ineke Bakker van de gemeente Urk wijst haar inwoners erop dat de komende tijd cruciaal is om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgens Bakker komt het er nu op aan en moeten Urkers de genomen maatregelen serieus blijven nemen."Het levensgrote risico is dat we nu denken dat we er bijna zijn. Dat is beslist niet zo", aldus Bakker.

Volgens de burgemeester laten de Urkers zien dat ze zich houden aan de landelijke richtlijnen, maar in sommige gevallen kan het volgens Bakker nog beter. Ze hoopt dat de inwoners van de gemeente elkaar blijven aanspreken op het gedrag dat ze laten zien. Als inwoners dit zelf niet kunnen doen, dan is er ook de mogelijkheid om een tiplijn van de gemeente in te schakelen.

Vanuit de gemeente zijn ook extra maatregelen genomen om de regels voor afstand houden duidelijker in beeld te brengen. Op plekken in de openbare ruimte die alsnog druk kunnen worden, zijn borden geplaatst. Onder meer in het Wilhelminapark en op de haven bij het Urkerstrand.

Beterschap voor getroffen families en verzorgers
De burgemeester heeft ook een boodschap voor de Urker families waarin het coronavirus is vastgesteld: "Ik wens alle mensen in ons dorp die ziek zijn van harte beterschap en sterkte toe. De naaste familie en vrienden wens ik veel kracht en energie toe om hen te ondersteunen. Ik wil met name de medewerkers van ziekenhuizen en zorgcentra noemen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mensen die zich enorm inzetten." Op Urk werden tijdens de laatste RIVM-update acht bevestigde coronapatiënten gemeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel