Moskee in Poort biedt coronahulp

ALMERE • Ma 30 maart 2020 | 10:15 • Maandag 30 maart 2020 | 10:15

De leden van de Baitul Afiyat-moskee in Almere Poort bieden coronahulp. Ze doen onder meer boodschappen, voeren telefoongesprekken met eenzame ouderen en zamelen in verschillende steden donaties in voor de voedselbanken. "Daarnaast hebben we brieven gestuurd aan gemeenten, ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen om extra hulp aan te bieden," aldus Usman Ahmad van de moskee.

De deuren van de moskee zijn gesloten voor de dagelijkse gebeden en ook voor het vrijdaggebed. "De gezondheid van mensen staat nu voorop," zegt Ahmad. "We hebben onze leden de teksten van het vrijdaggebed gestuurd, zodat ze die thuis voor het gezin kunnen voordragen."

"Het zijn onzekere tijden, zowel economisch als voor onze gezondheid. Wij geloven dat het leven een beproeving is; het echte leven komt hierna. We halen troost uit het geloof en uit Gods zegeningen. Gedenken van Allah geeft rust in het hart. We keren nog meer naar de Schepper toe voor gebeden", vertelt Ahmad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel