Coronavirus eist vier levens

FLEVOLAND • Di 31 maart 2020 | 17:04 • Dinsdag 31 maart 2020 | 17:04

Het coronavirus heeft in Flevoland opnieuw enkele levens geëist. Er zijn vier nieuwe slachtoffers te betreuren, drie op Urk en een in Almere.

In de gemeente Urk gaat het om een 87-jarige man die maandag in zijn zorgappartement overleed aan de gevolgen van COVID-19. Een Urker vrouw van 91 overleed in de nacht van maandag op dinsdag. Van de derde overledene is de identiteit nog niet bekendgemaakt.

Burgemeester Ineke Bakker van Urk reageert verslagen op de sterfgevallen: "Het was onvermijdelijk dat het coronavirus ook op Urk een of meer slachtoffers zou eisen, maar toch raakt het mij. Namens het gemeentebestuur heb ik de familie mijn hartelijke medeleven betuigd en hen veel sterkte gewenst voor de komende tijd."

Volgens de gemeente is op Urk sprake van steeds meer besmettingen. "Dit onderstreept de ernst van de situatie", aldus Bakker. "Het is zaak dat iedereen de maatregelen om dit virus uit te bannen uiterst serieus neemt." De burgemeester van Urk heeft de inwoners al meerdere keren gevraagd om alle maatregelen in acht te nemen.

Almere
Vandaag werd ook bevestigd dat op 28 maart een 79-jarige Almeerse vrouw aan corona is overleden.

Voor zover officieel bekend zijn nu zeven inwoners van Flevoland gestorven door het coronavirus; naast de drie Urkers en de Almeerse vrouw zijn dat een 79-jarige man uit Creil, een man van 76 uit Dronten en een 57-jarige vrouw uit Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel