Dierenpark Meerzoo ziet toekomst steeds somberder in

MARKNESSE • Wo 1 april 2020 | 14:36 • Woensdag 1 april 2020 | 14:36

Het kleinschalige dierenpark Meerzoo in Marknesse ziet de toekomst steeds somberder in vanwege de coronamaatregelen. Dat komt vooral door onduidelijkheid over een eventuele tegemoetkoming vanuit de overheid. En ook kunnen sommige medewerkers de komende tijd niet meehelpen bij de dierenverzorging en het onderhoud aan het park.

Eigenaar Jan van het Meer legt uit dat een deel van de medewerkers in woon-zorginstellingen woont. Daar mogen ze vanwege de corona-uitbraak niet weg. Van het Meer hoopt daarom dat er andere mensen zijn die de komende tijd het dierenpark willen helpen met het groenonderhoud.

Op het financiële vlak is er ook veel onzekerheid. Van het Meer heeft de salarissen van de maand maart gewoon overgemaakt. Maar omdat de inkomsten bijna compleet zijn opgedroogd, moet de eigenaar van het dierenpark nu teren op zijn reserves. Op dit moment lijkt de sector waar Meerzoo onder valt, nog geen aanspraak te kunnen maken op steun vanuit het Rijk.

Meerzoo kreeg de afgelopen maanden al meer ellende te verduren. Een brand zorgde begin februari voor flinke schade. Storm Ciara kwam daar een week later nog eens overheen.

Om liefhebbers de komende periode toch een beeld te geven van het park en de dieren plaatst Meerzoo video's op Facebook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel