Ambtenaren ingezet voor het ophalen van grofvuil

ALMERE • Do 2 april 2020 | 6:00 • Donderdag 2 april 2020 | 6:00

Bij de afdeling Stadsreiniging van de gemeente Almere wordt extra personeel ingezet om de grote hoeveelheid afval die op straat is gedumpt op te ruimen. Het gaat om ambtenaren van andere afdelingen die door de coronacrisis op dit moment minder druk zijn met hun reguliere werk.

"Bij Stadsreiniging zien we dat we eigenlijk wat personeel tekort komen. Daarom hebben we een oproep gedaan. Twaalf mensen hebben daarop gereageerd", zo vertelt Thomas Meester. Hij is als hoofd van de HR-afdeling verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van de gemeente. Zelf ging hij woensdag ook aan de slag op een vuilniswagen om troep op te halen.

De afgelopen twee weken is een forse toename te zien van de hoeveelheid afval die op straat wordt gedumpt. Veel mensen die thuis zitten wegens de coronamaatregelen ruimen hun oude spullen op, maar die brengt niet iedereen netjes naar de milieustraat.

Schuiven met personeel
Bij de gemeente Almere wordt goed gekeken of er hier en daar geschoven kan worden met mensen om drukke afdelingen te ondersteunen. Zo is het bijvoorbeeld bij het callcenter een stuk drukker dan normaal. "Er komen veel telefoontjes binnen van inwoners met vragen." Ook bij de afdeling Werk en Inkomen is het drukker dan gebruikelijk volgens Meester.

De gemeente Almere kijkt ook verder dan alleen de eigen organisatie als het gaat om het aanbieden van hulp. Zo wordt ondersteuning geleverd aan de GGD, die bezig is met het realiseren van opvangplekken voor coronapatiënten die niet in het ziekenhuis hoeven te verblijven. "Wij hebben natuurlijk geen mensen met een zorgachtergrond. Maar wel mensen die met de planning en administratie kunnen helpen", vat Meester samen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel