Ruim 80 procent minder busreizigers

FLEVOLAND • Wo 1 april 2020 | 20:22 • Woensdag 1 april 2020 | 20:22

Het aantal busreizigers in Flevoland is de afgelopen twee weken met ruim 80 procent afgenomen. Dat meldt de provincie Flevoland, dat voor een groot deel het openbaar vervoer betaalt. Minder reizigers betekent minder inkomsten voor de vervoersmaatschappijen. De provincie blijft de beloofde voorschotten uitbetalen en bekijkt later dit jaar hoe de lage opbrengsten van de vervoerders gecompenseerd kunnen worden.

De provincie laat ook weten dat de inkomsten van erfgoedcentrum Batavialand laag zijn omdat er minder individuele bezoekers, groepen en evenementen zijn. Er wordt bekeken of een subsidie eerder uitbetaald kan worden aan Batavialand. Bovendien wordt onderzocht of de betaling van de huur uitgesteld kan worden. De provincie laat weten dat alle Flevolandse instellingen een voorschot kunnen krijgen op toegekende subsidies.

Volgens een woordvoerder verlopen alle provinciale infrastructurele werken nog volgens schema, maar wordt er wel gewaarschuwd voor vertraging door bijvoorbeeld ziekte of het stokken van de aanvoer van materialen. Het provinciebestuur schrijft: "Wij zijn bewust van de ernst van deze crisis en leven intens mee met alle inwoners van Flevoland. Wij snappen dat de effecten van deze crisis ook op de middellange termijn voelbaar zullen zijn en dat faillissementen niet uitgesloten kunnen worden, alle inspanningen ten spijt. Vanzelfsprekend zijn onze inspanningen en die van onze partners erop gericht om zo snel en zo goed mogelijk ondersteuning te bieden aan ondernemers die acuut in nood verkeren of dreigen dat te komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel