Seksuoloog: zie coronatijd niet als relatietest

ALMERE • Di 7 april 2020 | 11:32 • Dinsdag 7 april 2020 | 11:32

"Zie deze coronacrisis niet als een relatietest. Iedereen reageert anders op een crisis en gaat er anders mee om." Dat adviseert Mandy Ronda, seksuoloog uit Almere. "Intimiteit is het belangrijkste. Dus ga knuffelen, streel elkaar of ga samen onder de douche. Heb je meteen ook het hygiënische aspect geregeld."

Ronda vertelt dat het vooral belangrijk is om tijd voor elkaar te maken en met elkaar te praten "Vraag wat de ander nodig heeft en vertel wat jij nodig hebt. Heb compassie voor de ander."

"Zorg dat je coronavrije avonden hebt, zonder steeds naar het nieuws te kijken. Eet dan niet met het bord op schoot voor de televisie, maar maak tijd voor elkaar. Neem er een lekker wijntje bij, kaarsje aan. Maak er een datenight van, maar dan thuis", tipt Ronda.

Irritaties
Sommige koppels zitten nu de hele dag op elkaars lip en moeten dan ook nog de kinderen thuis les geven. Het advies van Ronda: "Het is belangrijk om irritaties te relativeren. Laat futiele dingen gaan en kijk naar wat je echt belangrijk vindt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel