Petitie tegen terugkeer Tong van Lucifer

FLEVOLAND • Za 18 april 2020 | 15:31 • Zaterdag 18 april 2020 | 15:31

Er is een petitie gestart om de reparatie en terugplaatsing van het kunstwerk Tong van Lucifer tegen te houden. Eind februari raakte het kunstwerk door een storm beschadigd.

Het actiecomité wordt gevormd door omwonenden van het kunstwerk op de Knardijk. Vooral christelijke agrariërs nemen aanstoot aan de tong, zo meldt het actiecomité achter de petitie in een persbericht. Het koperen kunstwerk zou de tong van duivel symboliseren die de hemel likt om God uit te dagen.

Eerder pleitte de SGP al voor de verwijdering van het kunstwerk. Actiecomité 'Weg met de Tong' zegt dat de reparatie van het kunstwerk waarschijnlijk tienduizenden euro's gaat kosten en dat dat het niet waard is.

Fractievoorzitter van de SGP Flevoland Sjaak Simonse steunt het initiatief, maar twijfelt wel of de reparatie van het kunstwerk gestopt kan worden. "Ik hoorde van de gedeputeerde dat wij gebonden zijn om het kunstwerk tot 70 jaar na de dood van de kunstenaar te onderhouden", aldus Simonse. "Maar dat zal ergens zijn grens hebben."

Komende woensdag wil Simonse tijdens de statenvergadering een motie indienen om het kunstwerk terug te laten plaatsen op plek die 'minder prominent' is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel