Speciale app voor mensen met coronaklachten

ALMERE • Di 21 april 2020 | 12:06 • Dinsdag 21 april 2020 | 12:06

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft voor mensen met corona-achtige klachten een speciale gratis app die zij kunnen gebruiken. In die applicatie kunnen ze bijhouden hoe hun klachten zich ontwikkelen en krijgen ze desnoods ondersteuning van medische professionals.

De 'Corona Check App' wordt in samenwerking met het OLVG in Amsterdam en de app Luscii beschikbaar gesteld aan iedereen. Wie er gebruik van wil maken moet eerst een vragenlijst invullen. Voldoet de gebruiker aan bepaalde eisen, zal diegene een mailtje krijgen over hoe de app geïnstalleerd moet worden op een smartphone of tablet.

Gebruikers vullen elke dag via de app hun gezondheidsgegevens in, op het gebied van bijvoorbeeld hoesten en koorts. Een speciaal medisch team van het OLVG bekijkt en analyseert de ingevulde antwoorden. Mocht de appgebruiker vragen hebben, kunnen deze via de app gesteld worden. Het medische team probeert daar binnen twee dagen op te reageren. Als er medische noodzaak is, zal er binnen een dag telefonisch contact opgenomen worden. Ook kan de gebruiker zelf aangeven wanneer er behoefte is aan een telefoongesprek.

Geen coronatest
Het Flevoziekenhuis benadrukt dat de app een ondersteuning is van de gewone zorg die men via de huisarts op spoedeisende hulp krijgt. Het is dus geen vervanger van die medische diensten. Mensen die dringende zorg nodig hebben wordt daarom op het hart gedrukt om alsnog zelf contact op te nemen met de huisarts of 112 te bellen. Daarnaast is de app geen coronatest: de klachten kunnen ook door iets anders veroorzaakt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel