Markt Urk: bezoekers houden zich niet goed aan regels

URK • Vr 24 april 2020 | 14:43 • Vrijdag 24 april 2020 | 14:43

De Urker marktkooplieden hebben samen met de gemeente een waarschuwing in de plaatselijke krant geplaatst omdat marktbezoekers zich niet goed genoeg aan de coronamaatregelen houden. Zij willen voorkomen dat de gemeente genoodzaakt is de markt te sluiten. Daarom zijn de maatregelen nogmaals op een rijtje gezet.

De afgelopen weken is geconstateerd dat bezoekers bijvoorbeeld nog te lang blijven hangen om een praatje te maken. Maar ook dat er te veel kinderen lopen die rondslenteren en dat versnaperingen op de markt genuttigd worden. Ook wordt er onvoldoende afstand gehouden.

Daarnaast worden bezoekers die wel iets zeggen van het negeren van regels zelfs uitgelachen door degenen die in overtreding zijn. De marktkooplieden roepen op dit niet meer te doen en met respect met elkaar om te gaan.

De gemeente heeft de kraamhouders verteld dat de tijd van waarschuwen voorbij is. Politie en boa's zullen toezicht houden en boetes uitdelen wanneer zij overtredingen zien.

Begin april vertelden marktkooplui op Urk nog dat de meeste mensen zich leken te houden aan de regels om voldoende afstand te houden. Een bezoek van de burgemeester en een ambtenaar aan de markt van afgelopen zaterdag lijkt de nieuwe oproep te hebben geïnspireerd.

De hele oproep van de marktkooplieden:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel