Plaatsing blad- en snoeikorven opnieuw uitgesteld

ALMERE • Di 28 april 2020 | 15:07 • Dinsdag 28 april 2020 | 15:07

Nu we meer thuis zijn door de coronacrisis, zijn we vaak ook meer in de tuin aan het werk. Toch heeft de gemeente Almere het plaatsen van blad- en snoeikorven opnieuw uitgesteld. In elk geval tot 20 mei.

Dat komt omdat de medewerkers van de Stadsreiniging hun handen vol hebben aan het ophalen van grofvuil en afvaldumpingen. Omdat daar scherpe voorwerpen en glas bij kunnen zitten, krijgt het ophalen voorrang op andere zaken.

Sowieso merkt de gemeente dat het drukker is met het aanbod van allerlei soorten afval. Zo wordt er 25% meer huishoudelijk afval en 20% meer grofvuil aangeboden dan normaal. Daarnaast krijgt de gemeente 2,5 keer zoveel meldingen van afvaldumping.

Elk jaar plaatst de gemeente Almere in het voorjaar blad- en snoeikorven in de wijken. In de korven kunnen inwoners hun snoeiafval kwijt. Iedereen in Almere heeft zo'n korf in een straal van 300 meter rond het huis staan.

Veel snoeiafval? Dit kunt u er volgens de gemeente mee doen:
* verzamel het blad- en snoeiafval in het gft-gedeelte van uw afvalbak
* vraag uw buren of zij plek hebben in hun afvalbak
* bewaar uw groenafval voorlopig in een hoekje van uw tuin
* u kunt het naar het recyclingperron brengen, maar houdt rekening met wachttijden
* Het recyclingperron in Almere Buiten heeft een aparte ingang voor het wegbrengen van uw blad- en snoeiafval. U hoeft hier dus minder lang te wachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel