Zorginstelling Coloriet superblij met inzet militairen

DRONTEN • Wo 29 april 2020 | 6:06 • Woensdag 29 april 2020 | 6:06

Zorginstelling Coloriet de Regenboog is superblij met de inzet van militairen op de afdelingen. Bij de vestiging in Dronten werken drie weken lang dertien militairen om het vaste personeel bij te staan. Omdat het personeel vanwege het coronavirus overbelast dreigde te raken, vroeg Coloriet het leger om hulp.

"Wij hebben weken gedraaid met twaalf-uursdiensten, dus dat is heel heftig", licht verpleegkundige Belinda Rampen de werkdruk toe. "Veel cliënten en collega's zijn ziek. Dus het was alle hens aan dek."

Rick Willems is één van de militairen die hulp biedt: "Het bevalt heel goed. Het is een mooie ervaring. De cliënten hebben verschillende soorten zorg nodig, van medicijnen geven tot aan de dagelijkse bezigheden. Daar ondersteun ik gewoon in. Waar ik kan helpen, help ik."

Hoeveel cliënten en zorgmedewerkers van Coloriet de Regenboog het coronavirus hebben opgelopen, houdt de directie geheim. Ook hoeveel van hen overleden zijn. Verpleegkundige Rampen: "Gelukkig knappen er nu veel mensen weer op, het is nu stabiel. Ik hoop dat het weer wat beter wordt."

Coloriet is de eerste zorginstelling in Flevoland die een beroep heeft gedaan op militairen en die steun ook heeft gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel