Proef: Hof van Smeden uitgekozen als locatie voor versoepelen bezoekregeling

EMMELOORD • Ma 11 mei 2020 | 22:52 • Maandag 11 mei 2020 | 22:52

Woonzorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord is uitgekozen als Flevolandse proeflocatie voor het versoepelen van de bezoekregeling in woonzorglocaties. De komende twee weken mogen de ruim tachtig Emmeloordse cliënten onder voorwaarden bezoek ontvangen. In heel Nederland wordt de proef in 25 verpleeghuislocaties opgestart. Als de bezoekregeling in de praktijk goed werkt, is het de bedoeling dat per 25 mei in meer verpleeghuislocaties beperkt bezoek kan plaatsvinden.

Volgens Albert Hilvers, bestuurder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, zijn de eerste bezoeken maandag ontroerend verlopen. Hilvers zegt mooie verhalen over de ontmoetingen gehoord te hebben.

Strenge voorwaarden
Aan de bezoekjes zijn wel strenge voorwaarden verbonden. Allereerst is de wens van de cliënt leidend. Hij of zij mag zelf bepalen of bezoek gewenst is. Sommige mensen zijn juist bang voor bezoek van buitenaf. De angst voor het coronavirus is volgens Hilvers nog niet weg, al heeft Hof van Smeden het virus tot nu toe buiten de deur weten te houden.

Per verpleeghuisbewoner wordt één vaste bezoeker toegestaan. Deze mag één keer per week op bezoek komen. Bij binnenkomst wordt de bezoeker getemperatuurd en krijgt deze een mondkapje op. Via een aparte route wordt de bezoeker naar de kamer van de cliënt gebracht. Daar mag het bezoek op anderhalve meter plaatsvinden. Knuffelen en ander fysiek contact is niet toegestaan.

Bezoek in woonzorglocaties is vanwege de corona-uitbraak al sinds 20 maart helemaal verboden. Desondanks heeft het virus in veel verschillende locaties huisgehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel