Aantal meldingen bedreiging verviervoudigd

FLEVOLAND • Vr 15 mei 2020 | 12:52 • Vrijdag 15 mei 2020 | 12:52

Het aantal meldingen van bedreiging is in 2019 verviervoudigd. Dat zegt het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Ook het aantal meldingen van geweld is verdubbeld. Het gaat om meldingen die bij het Bureau zijn binnengekomen.

Er is een flinke toename van het aantal meldingen van discriminatie op grond van herkomst of huidskleur. In 2018 kwamen er 151 meldingen binnen, in 2019 steeg dat naar 185. Op het gebied van seksuele geaardheid is er ook een toename van de cijfers. Het gaat om een stijging van 27 naar 39 meldingen. In het jaarverslag meldt Bureau Gelijke Behandeling Flevoland dat er minder moslims melding hebben gemaakt van discriminatie.

"Wij denken dat ze niet zo snel de weg zoeken naar het bureau, omdat het onderdeel wordt van het dagelijks leven", vertelt Marloes Huijsen van Bureau Gelijke Behandeling. Het Bureau doet hier de komende weken verder onderzoek naar. "Je ziet een verharding van de samenleving. Mensen zijn uitgesproken en houden zich minder in als ze iets vinden", vertelt Huijsen.

Meer mannen deden afgelopen jaar melding van geslachtsdiscriminatie. Volgens het Bureau Gelijke Behandeling komt dat wellicht doordat hier meer aandacht voor is in de media.

Volgens het Bureau is het aantal antisemitische voorvallen in 2019 meer dan verdubbeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel