Urker in Taiwan: eerst 14 dagen in quarantaine

URK • Ma 25 mei 2020 | 11:33 • Maandag 25 mei 2020 | 11:33

Urker Eize Hoekstra zit veertien dagen in quarantaine op een hotelkamer in Taipei (Taiwan). Hij zit daar inmiddels negen dagen, dus over vijf dagen kan hij aan de slag. Hij werkt op een kraanboot. Het bedrijf waarvoor hij werkt, Heerema Marine Contractors, is in Taipei om daar voor de kust te werken aan de funderingen van een windmolenpark.

Tijdens de quarantaine mogen Hoekstra en zijn collega's hun hotelkamer niet af. "Dat verschilt per land. Collega's die in Canada zitten, mogen een blokje om hun hotel lopen. Bij ons mag de deur niet open", aldus Hoekstra. "We maken er het beste van. De internetverbinding is hier prima. Dus ik kijk films, series, lees boeken en maak puzzeltjes."

Tasje met eten
Drie keer per dag krijgt Hoekstra een tasje met eten aan zijn deur. Hij vult zelf dagelijks een gezondheidsverklaring in en moet twee keer per dag zijn eigen temperatuur opnemen en doorgeven.

Wanneer Hoekstra en zijn collega's na hun klus naar huis kunnen, is nog onbekend. "Normaal werk ik vijf weken op en vijf weken af, maar gezien corona is dat een beetje lastig. Het is de vraag wat er gaat gebeuren. De mensen die nu van de boot komen, moeten ook in quarantaine."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag met je in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel