Aanmelden voor coronatest alleen via landelijk telefoonnummer

FLEVOLAND • Wo 27 mei 2020 | 15:50 • Woensdag 27 mei 2020 | 15:50

Mensen die het vermoeden hebben besmet te zijn met het coronavirus kunnen zich vanaf 1 juni laten testen. Daarvoor moeten ze zich eerst melden bij een gratis landelijk telefoonnummer. GGD Nederland maakt dat telefoonnummer maandag 1 juni om 08:00 uur bekend.

Er komen in heel Nederland tachtig nieuwe testlocaties bij. Waarschijnlijk krijgt Flevoland een tweede testlocatie. Naast de bestaande aan de Schroefstraat op bedrijventerrein Gildenhof in Lelystad, komt er ook een plek in Almere waar mensen zich kunnen laten testen op COVID-19. Details daarover worden donderdag bekendgemaakt.

De GGD’en beschikken daarnaast over een aantal mobiele testlocaties en testteams die indien nodig aan huis komen.

Pas testen bij klachten
Het landelijke telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

GGD Nederland waarschuwt dat het in de beginfase wel even kan duren voordat iemand wordt opgeroepen voor een test. De verwachting is dat veel mensen tegelijk zich willen laten testen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel