Ook rechter keurt zonnepark bij Villa Resort goed

ZEEWOLDE • Wo 27 mei 2020 | 22:01 • Woensdag 27 mei 2020 | 22:01

99 eigenaren van woningen op het Harderwold Villa Resort in Zeewolde hebben ongelijk gekregen in hun strijd tegen de komst van een zonnepark. De bestuursrechter keurde woensdag de vergunning goed die de gemeente heeft verleend. Bij het park aan de Pluvierenweg moet een zonnepark van 36 hectare komen.

De gemeente Zeewolde wil graag groene energie binnen haar grenzen. De eigenaar van het park kreeg zijn golfbaan niet lonend. Met de inkomsten van het zonnepark komt hij wel uit de kosten.

De eigenaren van de recreatiewoningen vinden dat er afspraken worden geschonden. Maar de rechter stelt dat zij te ver weg wonen van het zonnepark om als belanghebbende te kunnen worden gezien.

De eigenaar van het recreatiepark is wel belanghebbende, omdat zijn percelen wel aan het zonnepark grenzen. Maar volgens de rechter is er niets mis met de vergunning die de gemeente heeft verleend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel