Zonnepark in Horsterwold gaat er komen

ZEEWOLDE • Do 28 mei 2020 | 21:44 • Donderdag 28 mei 2020 | 21:44

De gemeenteraad van Zeewolde heeft donderdagavond definitief ingestemd met de bouw van een zonnepark in het Horsterwold. De raadsleden moesten tijdens de digitale vergadering een 'verklaring van geen bedenking' afgeven voor de komst van het park. De stemmen van PvdA/GroenLinks bleken beslissend.

De raad stemde afgelopen november al met tien stemmen voor en negen tegen het initiatief van Sunvest. Dit bedrijf wil het park bouwen op een stuk grond in het Horsterwold, aan de Groenewoudseweg. Ruim 1.500 Zeewoldenaren maakten eerder bezwaar tegen de aantasting van het bosgebied.

Verdeeld
De raad was lange tijd flink verdeeld over het te bouwen zonnepark. Leefbaar Zeewolde, CDA, Zeewolde Liberaal en Burger Belang bleken tijdens een commissievergadering tegen het park in het bos. VVD, ChristenUnie en D66 waren juist voor. Daarmee waren er toen negen stemmen tegen en acht voor. De PvdA/GroenLinks gaf op dat moment nog aan een besluit 'lastig' te vinden.

De twee zetels van PvdA/GroenLinks waren donderdagavond dus bepalend voor de uitkomst. Uiteindelijk stemde de partij toch voor het zonnepark, omdat de PvdA het 'belangrijk vindt om een zonnepark niet te gaan bouwen op vruchtbare landbouwgrond'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel