Digitaal meekijken met pinksterconferentie Opwekking

BIDDINGHUIZEN • Vr 29 mei 2020 | 11:34 • Vrijdag 29 mei 2020 | 11:34

Normaal is het op de vrijdagochtend voor Pinksteren druk met tienduizenden mensen die hun tent opzetten voor pinksterconferentie Opwekking. Nu is het evenemententerrein in Biddinghuizen leeg, omdat het evenement niet door kan gaan vanwege de coronamaatregelen. Om een alternatief te bieden, start vrijdagavond om 19.00 uur een digitale conferentie.

Directeur Ruben Flach kijkt er naar uit en hoopt dat er veel mensen zullen kijken naar het programma. Een deel daarvan zal live te zien zijn en andere onderdelen zijn al opgenomen. Normaal is er tijdens Opwekking een programma voor de verschillende leeftijdsgroepen en ook nu is dat digitaal het geval.

Het had eigenlijk dit jaar een extra speciale editie moeten zijn. Het is de 50ste keer dat Opwekking wordt gehouden. Het thema van dit jaar is 'Samen kerk, samen sterk'.

Stichting Opwekking startte vorige maand een campagne om al gemaakte kosten te kunnen dekken. Van de benodigde 900.000 euro is al ruim 550.000 euro opgehaald. Voor de digitale variant zijn extra kosten gemaakt. Flach hoopt dat dat bedrag dit weekend met collectes wordt gedekt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel