Onderzoek naar veiligheid Larserdreef

LELYSTAD • Wo 3 juni 2020 | 6:30 • Woensdag 3 juni 2020 | 6:30

Er moet een onderzoek komen naar de verkeersveiligheid op de Larserdreef in Lelystad ter hoogte van de afslagen naar de Ketelmeerstraat en Torenvalkweg. Dat wil een meerderheid van de gemeenteraad.

De Larserdreef is de drukke invalsweg naar het centrum van Lelystad. De Ketelmeerstraat en de Torenvalkweg sluiten hier op aan. In- en uitvoegend verkeer zorgt geregeld voor gevaarlijke situaties. In het verleden zijn bij ongelukken diverse doden gevallen. Volgens de InwonersPartij, SP, Forum voor de Ouderen, PVV en ChristenUnie kan de huidige situatie niet langer voortduren.

Afsluiten middenbermen mogelijke oplossing
De partijen willen nagaan of het afsluiten van de middenberm bij de Torenvalk en Ketelmeerstraat de veiligheid verbetert. Auto's uit beide zijwegen kunnen dan niet meer de Larserdreef oversteken, wat de kans op aanrijdingen verkleint. Verkeerslichten zijn geen oplossing, omdat dit ter hoogte van de fietstunnel in de weg tot onoverzichtelijke situaties kan leiden.

'Middenberm leidt tot meer drukte'
Jong Lelystad ziet weinig in het afsluiten van de middenbermen. Auto's moeten dan eerst de Larserdreef richting het centrum of de A6 oprijden om verderop bij een rotonde of afslag te kunnen keren. Dat vergroot de drukte op de dreef alleen maar.

De fractie had zelf een voorstel om de maximum snelheid op de Larserdreef terug te brengen van 70 naar 50 kilometer per uur. Een motie hierover werd ingetrokken omdat de partij eerst een groot verkeersonderzoek wil afwachten.

Nieuwe weg moet dreef ontlasten
De Larserdreef wordt in de toekomst mogelijk minder druk, als er vanaf de nieuwe afslag bij de A6 een nieuwe weg via Warande wordt aangelegd. Dat duurt de vijf fracties te lang. Overigens werd in 2017 aangekondigd dat er nabij het BP-tankstation een flitspaal zou komen om hardrijden te ontmoedigen, maar die is er tot op heden nooit neergezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel