Gps-dieven weer actief in de provincie

NOORDOOSTPOLDER • Zo 7 juni 2020 | 20:45 • Zondag 7 juni 2020 | 20:45

Akkerbouwer Jacob Vos uit Bant is slachtoffer geworden van diefstal. Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse trekkers bij hem op het erf opengebroken om daar de gps-apparatuur uit te slopen. De dieven hebben zeker drie beeldschermen meegenomen. "Dat is een aardige kostenpost", zegt Vos. "Die beeldschermen kosten ongeveer drieduizend euro per stuk en ik hoop dat de verzekering dat vergoedt."

Het is niet voor het eerst dat Vos te maken heeft met diefstal van apparatuur. "Een maand of twee, drie terug zijn ze hier ook geweest en toen hebben ze van een trekker van mijn zwager alle apparatuur gestolen, zelfs de antenne op het dak." Het verschilt volgens Vos per merk apparatuur welke onderdelen worden gestolen. "Nu ging het ze enkel om de beeldschermen, want ze hebben de antennes laten zitten."

Volgens Vos is het lastig om de diefstal te voorkomen. "Ze hebben allemaal dummy-sleutels van de trekkers. En tractoren hebben bijna allemaal dezelfde soort sleutels, ze kunnen er zo in."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel