Eerste kwartaalverlies ooit voor Inditex

LELYSTAD • Wo 10 juni 2020 | 9:19 • Woensdag 10 juni 2020 | 9:19

Kledingconcern Inditex heeft door de coronacrisis een zwaar eerste kwartaal achter de rug. Het Spaanse kledingconcern heeft in Lelystad een groot distributiecentrum voor de eigen kledingwinkels Zara, Bershka en Pull & Bear.

Inditex rapporteerde onder de streep een min van 409 miljoen euro voor de periode februari tot en met april. Dat was een jaar eerder nog een winst van 734 miljoen euro. Het is het eerste kwartaalverlies ooit voor het bedrijf. De omzet ging fors omlaag, van bijna 6 miljard euro naar 3,3 miljard euro. Inditex blijft wel bij zijn dividendbeleid.

Het bedrijf moest vanwege de pandemie duizenden winkels tijdelijk sluiten. Ook in Nederland waren onder meer de filialen van Zara enige tijd gesloten, maar deze openden ruim een maand geleden alweer de deuren. Inditex verwacht dat alle winkels in zijn belangrijkste markten eind juni open zijn, omdat veel lockdownmaatregelen worden opgeheven. Ook liet het weten dat de onlineverkopen in april met 95 procent stegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel