Antiracisme-protest live bij Omroep Flevoland

ALMERE • Za 13 juni 2020 | 13:30 • Zaterdag 13 juni 2020 | 13:30

Omroep Flevoland gaat de Black Lives Matter-demonstratie zondag in het Lumièrepark in Almere livestreamen. De demonstratie is onderdeel van een golf aan protesten die is overgewaaid uit de VS naar aanleiding van de dood van de Amerikaan George Floyd.

De organisatie verwacht ongeveer 4000 mensen en heeft een aantal sprekers uitgenodigd. De livestream begint om 16:45 uur en is te volgen via televisie, Facebook en YouTube.

De gemeente laat weten dat er in het park plek is voor maximaal 5000 mensen. Bij dit aantal kan er anderhalvemeter afstand gehouden worden tussen de deelnemers onderling. De burgemeester van Almere, Franc Weerwind, zal samen met politie, OM en GGD vanuit het stadhuis de demonstratie monitoren.

De demonstratie in Almere is het derde protest in Flevoland deze week. Eerder werd er al geprotesteerd in Dronten en Lelystad. Toen kwamen er telkens een paar honderd mensen opdagen. Nu ligt de verwachting dus aanzienlijk hoger.

Zondag zijn er diverse sprekers. Een van de sprekers is al bekendgemaakt. Het gaat om de 81-jarige Harcourt Klinefelter die nauw samenwerkte met Martin Luther King in de jaren voor diens dood.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel