Burgemeester prijst inzet boa's tijdens coronacrisis

DRONTEN • Do 18 juni 2020 | 20:17 • Donderdag 18 juni 2020 | 20:17

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten prijst de inzet van de vier gemeentelijke boa's tijdens de coronacrisis. Gebben zegt veel bewondering te hebben voor de vrouw en drie mannen, die volgens de burgemeester hun sociale leven op een laag pitje hebben moeten zetten.

Gebben maakte bekend dat de boa's de afgelopen maanden in Dronten 56 mensen staande hebben gehouden omdat ze zich niet hielden aan de RIVM-maatregelen. Er is 1 proces verbaal uitgeschreven, maar de buitengewoon opsporingsambtenaren hebben voornamelijk goede gesprekken gevoerd zei de burgemeester. "Voortreffelijk gedaan", aldus Gebben.

De vier boa's in Dronten hebben inmiddels nieuwe portofoons gekregen om beter met de politie te kunnen communiceren.

Hardleers
Gebben noemde ook het optreden van boa's van Staatsbosbeheer en de politie. De burgemeester kon niet vertellen hoeveel overtreders zij in Dronten hebben aangesproken, maar wel dat er één persoon nogal hardleers was. Diegene wilde zich maar niet aan de coronaregels houden en kreeg daarom van de politie drie boetes, een kostenpost van totaal 1170 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel