Geluidswal langs Noorderdreef stapje dichterbij

ALMERE • Vr 19 juni 2020 | 12:12 • Vrijdag 19 juni 2020 | 12:12

Een nieuwe geluidswal langs de Noorderdreef in Almere Haven is een stapje dichterbij. Dat meldt de gemeente. De motie van VVD en D66 is donderdagavond aangenomen.

Met 43 stemmen voor en 1 stem tegen gaf de Almeerse gemeenteraad een duidelijk signaal. Dat zegt Ton Lesscher van D66. Met de motie roept de gemeenteraad ambtenaren op om nog eens naar de Noorderdreef te kijken in het Meerjaren Infrastructuur Programma Almere. Dat plan wordt na de zomer door het college aan de raad gepresenteerd.

De motie werd ingediend nadat bewoners van de Brugmark vorig jaar dreigden met het blokkeren van de dreef. Volgens de omwonenden is de oude geluidswal weggezakt en voldoet deze al jaren niet meer. Naar aanleiding van de actie is Ton Lesscher samen met Collete Holter van de VVD poolshoogte gaan nemen. De partijen deelden de zorgen van de bewoners over de toename van lucht- en geluidsoverlast en hebben daarom deze motie ingediend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel