Grote onzekerheid rond horecapaviljoen op De Deel

EMMELOORD • Ma 22 juni 2020 | 14:32 • Maandag 22 juni 2020 | 14:32

De twee uitbaters van het toekomstige horecapaviljoen op De Deel in Emmeloord zien voorlopig af van hun plannen. De plaatselijke ondernemers Jarno van den Berg en Rudi van der Graaf vinden het door de coronacrisis op dit moment te risicovol om een nieuwe horecazaak te beginnen. Het huurcontract dat ze met ontwikkelaar Evertsen Bouw zouden afsluiten, hebben ze dan ook niet ondertekend.

Tot nu toe hadden de partijen slechts een intentieovereenkomst. Van den Berg en Van der Graaf benadrukken dat ze in de toekomst mogelijk wel door willen met hun plannen, maar dan moet er wel meer zekerheid over de gevolgen van de coronacrisis voor de horeca bestaan.

Ondertussen gaat de bouw van het paviljoen door, zo zegt ontwikkelaar Evertsen Bouw uit Zwolle. Op dit moment is alleen de kelder en de fundering gerealiseerd, maar het bedrijf wil het grote pand ook afbouwen.
Vanwege de onzekerheid rond de twee voorgenomen uitbaters, biedt de ontwikkelaar het grote paviljoen sinds vorige week aan op internet. Daar staat het voor 1,8 miljoen euro te koop, maar belangstellenden kunnen het ook huren voor 130.000 euro per jaar.

De politieke partij ONS Noordoostpolder heeft inmiddels vragen over de kwestie gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie wil onder meer weten hoe lang het college al op de hoogte is van de problemen en wat de mogelijke consequenties voor de gemeente zijn. Ook wil de partij weten of er ook gevolgen zijn voor de ontwikkeling van De Deel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel