Aanpassingen aan 'onveilige' oversteek Oeverloper

DRONTEN • Wo 1 juli 2020 | 14:26 • Woensdag 1 juli 2020 | 14:26

Er komt een rode coating op het zebrapad aan de Oeverloper in Dronten. Ook komen er zigzag strepen op het asfalt. Burgemeester en wethouders schrijven in een brief aan de gemeenteraad dat ze hiermee de oversteek ‘optimaal hebben ingericht op attentiewaarde’.

De oversteek aan de Oeverloper kwam vorig jaar in een peiling van Omroep Flevoland uit de bus als meest onveilige verkeerslocatie van de provincie. Automobilisten zouden het zebrapad structureel negeren, waardoor voetgangers bijna van hun sokken worden gereden. De aangelegde drempel bleek niet hoog genoeg, maar volgens omwonenden leek het juist meer op 'een schans om extra gas op te geven'.

Veiligheid verbeteren
Wethouder Irene Korting vindt dat nogal meevallen. Volgens haar staan er geen ongelukken geregistreerd. Toch heeft de gemeente studenten verkeerskunde van hogeschool Windesheim onderzoek laten doen naar maatregelen om de veiligheid te verbeteren.

Momenteel wordt er volgens metingen gemiddeld iets harder gereden dan 50 kilometer per uur. Als blijkt dat de beschildering geen effect heeft op de snelheid van het autoverkeer, overweegt de gemeente de drempels aan te passen.

Tijdelijke oplossing
Op de lange duur zal de situatie overigens opnieuw veranderen, want de gemeente wil de voetgangersbrug tussen De Oeverloper en De Zate vervangen voor een combinatie van een fiets- en voetgangersbrug, van ruim vier ton. Dan worden ook de huidige drempels over de Oeverloper aangepast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel