Studenten onderzoeken verkeersgedrag bij onveilige oversteek

DRONTEN • Wo 11 maart 2020 | 21:26 • Woensdag 11 maart 2020 | 21:26

Studenten verkeerskunde van Hogeschool Windesheim gaan het verkeersgedrag bij de voetgangersoversteek op de Oeverloper in Dronten onderzoeken. Ze doen dit in opdracht van de gemeente. Dronten voert ook een aantal maatregelen door om de oversteek veiliger te maken.

De oversteek in de Oeverloper kwam vorig jaar in een peiling van Omroep Flevoland uit de bus als meest onveilige verkeerslocatie van de provincie. De oversteek ligt vlak bij een basisschool. Kinderen maken er dagelijks gebruik van. Hoewel er volgens cijfers van de gemeente de afgelopen zes jaar bij de oversteek geen ongelukken zijn gebeurd, wil Dronten het onveilige gevoel van inwoners wel wegnemen.

3D-zebrapad is van de baan
Aanvankelijk wilde gemeente op de oversteek een zogenoemd 3D-zebrapad aanleggen. Maar volgens burgemeester en wethouders gaat dat niet door, omdat zo'n oversteek in strijd zou zijn met wettelijke bepalingen. Volgens de gemeente zou Dronten hierdoor bij een ongeval aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Er is vervolgens een aantal alternatieven onderzocht, maar die bleken om verschillende redenen ook niet toepasbaar.

Maatregelen
Met omwonenden is tijdens een bijeenkomst afgelopen najaar wel een aantal afspraken gemaakt. Zo worden de haaientanden bij de oversteek groter en beter zichtbaar gemaakt. Ook zullen de vertragende drempels bij de oversteek op lange termijn worden verhoogd en wordt een snelheidsverlaging overwogen.

De bevindingen van de Windesheim-studenten worden in april of mei met de gemeenteraad gedeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel