Boa's delen 101 coronaboetes uit in Almere, 33 in Lelystad

FLEVOLAND • Do 2 juli 2020 | 21:32 • Donderdag 2 juli 2020 | 21:32

Gemeentelijke boa's hebben in Almere 101 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de coronaregels. In Lelystad waren dat er 33 en in Dronten werd tijdens de coronacrisis geen enkele boete uitgedeeld. Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur onder alle gemeenten. De andere Flevolandse gemeenten hebben die enquête niet ingevuld.

Het verschilt enorm per gemeente hoe groot de kans is dat je een boete krijgt voor het overtreden van een van de regels. Terwijl een deel van de regio's zeer terughoudend is in het uitdelen van boetes, loopt het aantal door gemeentelijke handhavers uitgedeelde boetes in andere gemeenten in de honderden. Zo deelden de boa's in de gemeente Schiedam van half maart tot half juni 639 boetes uit, terwijl er in Emmen niemand een boete kreeg.

Ruud Kuin van de BOA Bond vindt de grote verschillen tussen gemeenten 'slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel'. Hij vindt dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken moet sturen op een eenduidige aanpak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel