Golfclub: voortbestaan golfbaan nadert ontknoping

LELYSTAD • Wo 8 juli 2020 | 17:33 • Woensdag 8 juli 2020 | 17:33

Het voortbestaan van de golfbaan in Lelystad nadert zijn ontknoping. Dat zegt Golfclub Flevoland in een mailtje aan haar leden. De club roept haar leden via de mail over twee weken bij elkaar voor een bijeenkomst over de voorgenomen sluiting van de baan, op 1 januari 2021.

Het plan voor sluiting van de 18-holes golfbaan hangt al twee jaar in de lucht. De baan is niet rendabel, zegt eigenaar Unigolf. Het zorgt voor een tekort dat niet wordt gecompenseerd door inkomsten uit gronduitgifte.

Golfclub Flevoland wil op de bijeenkomst - die zowel fysiek als via een videoverbinding te volgen is - de laatste ontwikkelingen met zijn leden bespreken. "Het is belangrijk de stand van zaken op korte termijn met de leden te bespreken", zo staat in de mail.

Unigolf en golfclub blijven nog vaag
"Alle opties liggen nog open", laat Peter de Bruijn van Unigolf over de mogelijke sluiting weten. Golfclub Flevoland wil voorafgaand aan de bijeenkomst niet reageren. "Wij willen eerst de leden informeren en hun ideeën in kaart brengen", laat voorzitter Wil van Meer weten. De club voegt in haar mailtje aan de leden toe: "Wij hopen op en werken met onze (beperkte) mogelijkheden aan een andere uitkomst."

Woningbouwplan strandde
Om de baan rendabel te krijgen, lanceerde Unigolf een tijdje geleden het plan om 100 nieuwe woningen bij de golfbaan bouwen. Hier ging de gemeente Lelystad alleen niet mee akkoord. Het maximale aantal woningen bij de baan was bereikt, aldus het stadsbestuur. Bewoners van het Golfpark en het Flevo Golf Resort waren ook niet blij met het plan voor nieuwe woningen: zij zetten een petitie op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel