"'Werkloze' luchtverkeersleiding kost jaarlijks 4,4 miljoen"

LELYSTAD • Ma 13 juli 2020 | 17:54 • Maandag 13 juli 2020 | 17:54

De luchtverkeersleiding op Lelystad Airport kost jaarlijks 4,4 miljoen euro. Dat meldt Nieuwsuur, dat cijfers hiervoor opvroeg bij Luchtverkeersleiding Nederland. In dat bedrag zijn naast salarissen van de 24 medewerkers ook het onderhoud en de huur van het vastgoed meegenomen.

Die luchtverkeersleiders werden het afgelopen jaar ingewerkt op het vliegveld in afwachting op de opening. Nu die is uitgesteld, begeleiden ze alleen hobby- en lesvliegtuigen, waarvoor eigenlijk geen verkeersleiding nodig is.

Vanuit de Tweede Kamer kwamen daarom in maart al vragen aan verantwoordelijk minister Van Nieuwenhuizen of de luchtverkeersleiding niet kon worden afgeschaald. Volgens de minister heeft dat weinig zin omdat de luchtverkeersleiders in vaste dienst zijn en dus doorbetaald moeten worden.

Samen met Follow the Money berekende Omroep Flevoland dat het vliegveld voorlopig minimaal 117 miljoen euro heeft gekost. Dat bedrag zal nog oplopen omdat niet alle kosten in jaarverslagen zijn opgenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel