Religieuze bijeenkomsten in buitenlucht mogen onder voorwaarden

ALMERE • Di 14 juli 2020 | 10:49 • Dinsdag 14 juli 2020 | 10:49

Kerken in Almere die een eredienst in de buitenlucht willen houden, mogen dat onder voorwaarden gewoon doen. Dat heeft de gemeente geantwoord na vragen van de Almeerse ChristenUnie. De bijeenkomst moet dan wel schriftelijk aangemeld worden en ook moet er onderling voldoende afstand gehouden worden.

De ChristenUnie en enkele kerken in Almere pleitten eind vorige maand voor het toestaan van zogenoemde 'hagenpreken'. Het idee daarvoor stamt uit de zeventiende eeuw. Toen werden veel preken in de buitenlucht gehouden ten tijde van de Reformatie.

Eerste bijeenkomst al gehouden
Dankzij het positieve antwoord van het gemeentebestuur heeft kerkgemeenschap Rafaël inmiddels al de eerste bijeenkomst onder de blauwe hemel gehouden. Volgens voorganger Mark de Boer gebeurde dat op het open veld in het Kathedralenbos, nabij de Groene Kathedraal.

Deze bijeenkomst werd volgens De Boer goed ontvangen. Mogelijk wordt er begin augustus een tweede samenkomst gepland. De kerkgemeenschap komt de rest van de maand juli gewoon binnen bij elkaar. Er wordt dan geen samenzang gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel