Oude gebouw Getronics wordt opgeknapt

LELYSTAD • Ma 20 juli 2020 | 7:02 • Maandag 20 juli 2020 | 7:02

Het pand van voormalig ICT-bedrijf Getronics aan de Botter 15 in Lelystad wordt meegenomen in de verbetering van het stationsgebied. Dat laten de gemeente Lelystad en de beheerder van het pand weten. In het gebouw zat jarenlang een datacenter van Getronics maar het staat nu al jaren leeg.

Voor buurtbewoners van de Botter 15 is het pand een doorn in het oog. Ramen zijn ingeslagen en op de muren is graffiti gespoten. Het gebouw wordt een 'ruïne' genoemd. 'Direct slopen' roept een buurtbewoner. Een van de omwonenden ziet geregeld jongeren naar binnen gaan. De man is zelf ook naar binnen geweest om samen met een buurman kinderen naar buiten te halen. Hij maakt zich grote zorgen. "We zijn bang dat het in de fik gaat!''

Het pand is gebouwd in 1982 en de kantoorruimte is 2571 m² groot. Het hele perceel inclusief het parkeerterrein is meer dan 10.000 m² groot. De huidige eigenaar van het pand is Accres Real Estate BV. Op hun site staat overigens dat het pand te huur is.

Deze hele week brengt Omroep Flevoland verhalen over leegstaande panden. Het zijn gebouwen op goede plekken, maar die toch leeg staan en vervallen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel