Drugslevering voor gevangene mislukt, muur blijkt te hoog

LELYSTAD • Zo 26 juli 2020 | 9:48 • Zondag 26 juli 2020 | 9:48

Een drugslevering voor een gevangene in de penitentiaire inrichting Lelystad is vrijdagmiddag mislukt, omdat het de dealer niet lukte het pakketje over de buitenmuur te gooien. Bewakers zagen de man gooien en gaven het kenteken van de bezorger door aan de politie.

De auto werd op de A6 gespot en bij Muiderberg aan de kant gezet door de politie. Het voertuig werd doorzocht maar afgezien van een gedoogde hoeveelheid softdrugs werd niets bijzonders gevonden.

Ondertussen werden in de gevangenis de gedetineerden die op de buitenplaats waren toen het pakketje werd gegooid, gefouilleerd en gevisiteerd. Daarbij werd geen drugs aangetroffen. Een uur later werd aan de buitenkant van de gevangenis alsnog drugs gevonden: twee pakketjes met een kleine hoeveelheid hennep en hasj.

De inzittenden van de aangehouden auto, twee mannen uit Amsterdam, waren toen al weggestuurd door de politie. Omdat niet bewezen kan worden dat zij de zakjes die gevonden zijn hebben gegooid, zullen ze hier niet voor vervolgd worden. De politie schrijft op Facebook: "Wel kunnen zij de komende tijd rekenen op extra aandacht van ons."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel