Leegstaand pand Wisselweg volgens eigenaar telkens weer opengebroken

ALMERE • Di 28 juli 2020 | 17:04 • Dinsdag 28 juli 2020 | 17:04

Het is dweilen met de kraan open. Zo noemt Van der Valk Investments, eigenaar van het pand aan de Wisselweg in Almere, de beveiliging van het gebouw. Volgens een woordvoerder van Van der Valk moet het gebouw elke twee weken opnieuw worden dichtgetimmerd omdat alles telkens weer opengebroken wordt.

Het bedrijf doet er naar eigen zeggen alles aan om indringers buiten te houden. "Afgelopen maandag nog zijn er mensen uit het pand verwijderd door handhaving en is het pand weer afgesloten. Maar, nog diezelfde dag was de boel alweer opengebroken", zo zei de woordvoerder.

In de reportagereeks over leegstaande panden, liet Omroep Flevoland zien dat het even makkelijk als gevaarlijk is om het pand aan de Wisselweg te betreden. Vooral bij de trappen kun je vele meters vallen omdat de leuningen ontbreken. En de vloeren liggen bezaaid met glas. Van der Valk Investments zegt dat ze het pand met opzet helemaal hebben gestript zodat het juist niet aantrekkelijk zou zijn voor vandalisme.

"We kochten dit pand in verhuurbare staat", zo zegt de woordvoerder. "En het was de bedoeling om het gebouw te verhuren." Maar er was volgens het bedrijf in minder dan een maand tijd zo veel kapot gemaakt in het pand, dat verhuur geen optie meer was. Toen besloot het bedrijf om dit pand volledig te strippen. Volgens de woordvoerder wordt er in dit gebouw van Van der Valk meer stuk gemaakt dan in welk ander pand van hen dan ook.

Vergevorderde plannen voor nieuwe bestemming
Het bedrijf laat verder weten dat Van der Valk vergevorderd is met plannen voor een nieuwe bestemming. Het vergunningentraject zou al grotendeels zijn doorlopen. "We gaan er voor zorgen dat dit pand iets wordt waar Almere trots op mag zijn", zo zei de woordvoerder. Wat het bedrijf er mee wil gaan doen of wanneer daar iets over duidelijk kan worden, wil Van der Valk niks over zeggen. Het lijkt niet aannemelijk dat de beveiliging tot die tijd wordt opgeschroefd, want, zo zei het bedrijf: "We kunnen niks meer doen dan dit."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel