Zeer grote brand legt boerenschuur in de as

NOORDOOSTPOLDER • Di 28 juli 2020 | 18:12 • Dinsdag 28 juli 2020 | 18:12

Een zeer grote brand heeft dinsdagavond een boerenschuur aan de Wrakkenweg in Rutten in de as gelegd. De brandweer heeft het woonhuis en een andere schuur op het boerenerf kunnen behouden.

In de wijde omgeving was de rook te zien die de brand veroorzaakte. Brandweerkorpsen uit omliggende gebieden werd om assistentie gevraagd. In totaal zijn vijf blusvoertuigen en een grootwatertransport ingezet. De Wrakkenweg imoest worden afgesloten. Rond 19:15 uur werd het sein brand meester gegeven.

Dieren moeten voorlopig binnen blijven
In de dikke rookwolken zaten mogelijk deeltjes van de zonnepanelen die op de afgebrande daken stonden. Die kunnen neerdalen ten oosten van Rutten. De gemeente gaat omwonenden daar zo snel mogelijk over informeren. De brandweer waarschuwt ook daar zeer voorzichtig om te gaan met restafval van de brand: zo is het beter dieren voorlopig binnen te houden en niet te oogsten in het gebied Veneweg, Venepad en deel Lemsterweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel