VVD wil aanpak 'oorlogsgebied' leegstaand pand Wisselweg

ALMERE • Di 28 juli 2020 | 20:53 • Dinsdag 28 juli 2020 | 20:53

De Almeerse VVD is geschrokken van de staat van het leegstaande pand aan de Wisselweg. VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian gaat het college vragen of het hier iets aan kan doen: "Misschien dat tijdelijk cameratoezicht hier kan helpen of een andere vorm van handhaving."

In een reportagereeks over leegstaande panden, liet Omroep Flevoland zien dat het even makkelijk als gevaarlijk is om het gebouw aan de Wisselweg te betreden. Naar aanleiding daarvan is Ellian zelf gaan kijken: "Is het raar als ik het met een oorlogsgebied vergelijk?"

Het voormalig kantoorgebouw is eigendom van Van der Valk Investments. Die gaf eerder al aan dat het 'dweilen met de kraan open' is om het te onderhouden. Meerdere malen hebben zij mensen uit het gebouw gehaald en alles dichtgetimmerd, maar volgens een woordvoerder is het dan dezelfde dag alweer opengebroken. Hij voegt eraan toe dat er in dit gebouw meer stuk wordt gemaakt dan in elk ander pand van Van der Valk Investments.

Volgens de VVD moet de gemeente daar iets aan doen: "Het kan toch niet zo zijn dat we dit maar laten gebeuren?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel