Oud-Lelystedeling in Australië: meer corona in buurstaat Victoria

LELYSTAD • Wo 5 augustus 2020 | 10:25 • Woensdag 5 augustus 2020 | 10:25

"Sinds een week is het redelijk mis in Victoria." Dat zegt oud-Lelystedeling Olav Goud vanuit Australië. Hij woont daar in de staat Zuid-Australië, een buurstaat van Victoria.

"In Victoria hadden ze vandaag 439 nieuwe coronabesmettingen. Bij ons is er maar eentje. De grens tussen Victoria en Zuid-Australië is dicht en wordt 24 uur per dag bemand door de politie," meldt Goud. Hij is zelf rechercheur bij de politie en heeft net een week bij de grens gewerkt.

"Veel mensen mogen Zuid-Australië wel in, maar alleen met een bepaalde reden. Bijvoorbeeld boeren die land hebben in zowel beide staten. Anderen worden teruggestuurd. Alles wordt vastgelegd: elke keer als iemand binnen komt en ook als die weer weggaat," vertelt Goud.

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel