Hotel 't Voorhuys krijgt 4e ster en zit ondanks corona vol

EMMELOORD • Wo 5 augustus 2020 | 20:01 • Woensdag 5 augustus 2020 | 20:01

Hotel 't Voorhuys in Emmeloord heeft een vierde ster gekregen. Tot grote vreugde van eigenaar Twan Hakvoort, want zijn hotel-restaurant heeft net een verbouwing en renovatie achter de rug. Het toewijzen van de sterren gebeurt via een Europees classificatiesysteem en wordt in Nederland uitgevoerd door Hotelsterren in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland.

De sterren worden toegewezen voor de faciliteiten van een hotel. "Zijn er voldoende stopcontacten, zijn de bedden groot genoeg, is er wifi en kan je je auto elektrisch laden", noemt Hakvoort als voorbeelden.

Het hoofdgebouw van 't Voorhuys is van 1958 dus moest er aardig wat vertimmerd worden om de oudste kamers op niveau te krijgen. De vierde ster levert het hotel meer klanten op die op zoek zijn naar kwaliteit. Hakvoort: "De gasten kijken eerst naar het aantal sterren en pas daarna naar de recensies."

Het hotel was door de coronacrisis tachtig dagen dicht. "Dat is de langste periode ooit," zegt Hakvoort. Natuurlijk zijn er inmiddels verschillende aanpassingen. Zo zijn de ontbijttijden verruimd, zodat de drukte gespreid wordt. Opmerkelijk is dat het hotel, ondanks de coronacrisis, helemaal vol zit. Hakvoort denkt dat dat te maken heeft een aantal factoren: "Mensen zien het noorden als een plekje met ruimte, er zijn weinig besmettingen, leuke dingen om te doen en dan mogen wij dienen als mooie uitvalsbasis."

't Voorhuys moet het vooral hebben van het café. "Eigenlijk is ons grandcafé de huiskamer van Emmeloord." Hakvoort heeft het aantal zitplaatsen binnen met vijftig moeten terugbrengen om aan de anderhalvemeter-eis te voldoen. Ook op het terras zijn vijftig zitplaatsen minder. "Want je wilt toch niet dat andere mensen in je persoonlijke zone komen."

Hoe het in het najaar zal gaan met 't Voorhuys hangt af van de van corona-maatregelen. "Mag het theater weer open, blijven de mensen lekker gaan uit eten? Als er weer een lockdown komt, dan wordt 2020 een heel vervelend jaar." Gelukkig heeft de gemeente Noordoostpolder besloten dat de buitenterrassen verwarmd mogen worden. "Er staan kachels buiten, dus buiten eten kan prima in het najaar."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel