Evenementensector luidt noodklok met 'Red Alert'-actie

FLEVOLAND • Di 11 augustus 2020 | 23:48 • Dinsdag 11 augustus 2020 | 23:48

Meerdere gebouwen en objecten in de provincie werden dinsdagavond rood uitgelicht. Met de actie 'Red Alert' vragen toeleveranciers in de evenementensector aandacht voor de moeilijke situatie waarin zij zitten.

Door de coronacrisis staat veel ondernemers in die sector het water aan de lippen. Ze willen met de actie bereiken dat de overheid de diverse steunmaatregelen langer laat doorlopen. Volgens de VTTE, de Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen staan er na 1 oktober vele tienduizenden banen op de tocht omdat de regelingen dan stoppen.

Een van de locaties die rood werden verlicht was een deel van de Hollandse brug. Medewerkers van een bedrijf in Almere dat audiovisuele apparatuur levert lichtte daar een groot spandoek uit. Volgens Jesse Terpstra van TSR AV Facilities in Almere staan de seinen op rood. Hij wil met het rood uitlichten van objecten aandacht vragen voor de penibele situatie in de sector. "De horeca mag al weer een tijd draaien maar voor onze sector ligt nog steeds bijna alles stil. En dat verlies gaan we in de herfst- en wintermaanden waarschijnlijk niet terugverdienen."


Met de uitbraak van de coronacrisis werden bijna alle evenementen afgelast. En dat betekende dat de bedrijven die juist allerhande diensten leveren aan de organisatoren van evenementen in korte tijd zonder opdrachten kwamen te zitten. Het gaat om de mensen achter de coulissen.

Naast het spandoek langs de Hollandse brug, werd ook een aantal bedrijven op industrieterrein Gooiesekant in de rode schijnwerpers gezet. In Lelystad deden poppodium Corneel en theater Agora mee. In Dronten werd kerkcentrum De Ark uitgelicht. In Emmeloord stond de Poldertoren fier in het rood.

Het rood uitlichten van allerlei gebouwen is een landelijke actie. De lampen gingen aan om 21:00 uur en werden om 23:55 uur weer uitgezet. "Vijf voor twaalf is natuurlijk wel een tijdstip dat aangeeft hoe hoog de nood is", aldus Jesse Terpstra.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel