Gevallen wielrenner wil schadevergoeding van gemeente

ALMERE • Wo 12 augustus 2020 | 9:25 • Woensdag 12 augustus 2020 | 9:25

Hij weet er niets meer van maar: "Het was een enorme klap." De 71-jarige Albert Lamper uit Kortenhoef was afgelopen zondag met een vriendengroep aan het wielrennen toen hij over de nieuwe verkeersdrempels in de Almeerse Havenkom reed en ten val kwam.

"Ik wist niet dat ze er lagen", legt Albert Lamper uit. "We kwamen vanaf de dijk en reden nog geen twintig kilometer per uur. Ik had net mijn drinkfles gepakt toen ik op een drempel ben geklapt. Daarna weet ik het niet meer."

Albert komt op zijn gezicht terecht en de schrik bij zijn wielervrienden is groot. Aanvankelijk lijkt hij er zo ernstig aan toe te zijn dat de traumahelikopter wordt opgeroepen. Uiteindelijk belandt Albert in het ziekenhuis met een zware hersenschudding, een aantal losse tanden, een gekneusde heup en meerdere schaafwonden.

Albert Lamper was die zondag niet de enige fietser die gewond raakte door de nieuwe verkeersdrempels. "Ik was de eerste die werd binnengebracht", vertelt Albert. "Daarna zijn er nog drie of vier na mij gekomen en die waren er ernstiger aan toe. Ik heb gehoord dat er inmiddels tweeëntwintig mensen in totaal over die drempels zijn gevallen."

Naast zijn verwondingen liep Albert Lamper ook materiële schade op. Zijn fiets, helm, kleding en schoenen zijn beschadigd, en hij zit met tandartskosten. Lamper wil een schadevergoeding van de gemeente Almere en dat de drempels worden weggehaald. Hij heeft daarom een brief geschreven aan de plaatselijke VVD. Deze partij liet eerder, naar aanleiding van de vele valpartijen, weten dat er maatregelen genomen moeten worden. Afsluiting is één van de maatregelen die de horeca in de Havenkom graag zou willen. Wat de VVD betreft moeten meer opties worden afgewogen, zoals tijdelijke afsluiting of de aanleg van een nieuwe maar kostbare ontsluitingsweg.

De nieuwe verkeersdrempel in Almere Haven

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel